به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان؛ رضا علیزاده با سفر به چند روستای شاخص در تولید صنایع دستی ، ضمن ابراز خرسندی از کیفیت تولیدات سنتی هنرمندان استان،اظهار داشت: امروزه بشر به صنایع دستی از دیدگاه دیگری می نگرد بدین صورت که نه تنها صنایع دستی به چشم یک هنر و صنعت دست ساخت بشر دیده می شود بلکه عامل بسیار مهمی در توسعه اقتصادی جامعه و در رأس آن خود بشر تلقی می شود .
وی اذعان نمود: هنرهای دستی نه تنها بعنوان ميراث گرانبهای فرهنگی کشور مد نظر است ،بلکه در بعد اقتصادی نيز در صورت تعامل با عرصه های همگن نظير صنعت توريسم می تواند نقش ارزنده ای را در کسب در آمد و افزايش توليدات در کشور به ويژ در روستاها داشته باشد.
این مسئول؛ اشتغال، ارزآوری، جلوگيری از مهاجرت بی رويه روستاها و ... را از مزایای توسعه صنایع دستی و هنرهای سنتی خواند و بر لزوم آموزش های مداوم صنایع دستی به فعالان این عرصه تاکید نمود.
علیزاده با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در جهت پویایی و بالندگی صنایع دستی استان برنامه های متعددی را اجرا می نماید، تصریح کرد: برپایی بازارچه های موقت و دائمی جهت عرضه تولیدات ، اعزام هنرمندان فعال به جشنواره های استانی و ملی، حمایت بیمه ای و اعطای تسهیلات از عمده سیسات های اجرایی این اداره کل در سالهای اخیر بوده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان روستاها را منبع و منشاء هنرهای سنتی معرفی نمود و افزود: با توجه به مهاجرت تعداد بالایی از خانوار روستایی به شهرها جهت تامین معیشت، ايجاد اشتغال در حوزه صنایع دستی ؛ راهکاری موثر برای جلوگيري از این پدیده نامطلوب خواهد بود.
وی؛بر لزوم بازاريابی مناسب و ترويج استفاده از محصولات صنايع دستی روستاها تاکید کرد و خاطرنشان کرد: متاسفانه از فرهنگ استفاده از صنايع دستی در ابعاد وسيع و کاربردی نسبتا کمرنگ است لذا باید تلاش نمود تا در راستای تغيير نگرش مصرفی و نوع استفاده از اين محصولات گام برداشت .
انتهای پیام/